Ryanair

Ryanair is in 1985 opgericht door Tony Ryan. Na een aantal jaar draaide het bedrijf verlies en besloten ze het roer om te gooien en zich te profileren als een goedkope luchtvaartmaatschappij. Ryanair probeert de ticketprijzen laag mogelijk te houden. Voor alle extra’s, zoals bagage, eten en drinken aan boord, moet betaald worden. Daarnaast kan er gekozen worden voor priority boarding omdat stoelen vooraf niet toegewezen worden.

Ryanair is een lowcost maatschappij die vluchten uitvoert vanaf de kleinere vliegvelden in Europa. Ze maken meer dan 1.500 vluchten per dag naar 168 bestemmingen in 28 landen. De vloot bestaat uit ruim 290 Boeing 737-800 vliegtuigen

Inchecken en Priority Boarding
Inchecken kan online op de website van Ryanair. Dit is mogelijk vanaf 15 dagen tot 4 uur vóór de geplande vertrektijd van de vlucht. Na het inchecken print je zelf de boardingpass uit.

Passagiers met Priority Boarding mogen als eerste aan boord van het vliegtuig en kunnen als eerste hun zitplaats uitkiezen.

Bagage
Er is slechts één stuk handbagage per passagier toegestaan, dat tot 10 kilo weegt en niet groter is dan de maximale afmetingen van 55 cm x 40 cm x 20 cm. Voor ruimbagage moet bijbetaald worden. Elke passagier mag maximaal 2 koffers inchecken tegen betaling.

Boek hier uw vluchten met Ryanair